A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дорогівський ліцей
Галицької міської ради
Івано-Франківської області

Правила прийому дітей до школи

Дата: 29.03.2019 10:20
Кількість переглядів: 246

    Відповідно до абзацу першого частини третьої статті 18 Закону України «Про загальну середню освіту» у березні 2018 року буде затверджено Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, яким передбачено, що :

   Зарахування до закладу освіти здійснюється відповідно до наказу його керівника, що видається на підставі заяви про зарахування одного з батьків дитини чи повнолітньої особи, поданої особисто та за відповідною формою (зразок отримати у секретаря школи).

До заяви додаються:

1) копія свідоцтва про народження або документа, що посвідчує особу;

2) оригінал або копія медичної довідки № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду», форма якої затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16.08.2010 р. № 682, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 р. за № 794/18089;

3) оригінал або копія відповідного документа про освіту (крім учнів першого і другого класів): табель навчальних досягнень за відповідний клас, свідоцтво, інший документ, що підтверджує здобуття освіти.

Примітка. У випадку подання копій медичної довідки та/або документа про освіту оригінали мають бути подані до видання наказу про зарахування. Без оригіналів цих документів наказ про зарахування не може бути виданий.

*Для зарахування дитини до 1 класу один з батьків дитини особисто має подати до закладу освіти заяву та інші документи, визначені пунктами 4-5 розділу І Порядкуне пізніше 31 травня.

До 5 класу закладу освіти, у структурі якого є початкова школа, переводяться всі учні 4 класу цього ж закладу освіти, крім тих, які були переведені до іншого закладу або відраховані відповідно до цього Порядку.

За умови наявності вільних місць зарахування на них здійснюється у такій черговості:

  • усі діти, які мають право на першочергове зарахування відповідно до цього Порядку;
  • усі інші діти або переможці конкурсу, що організовується і проводиться відповідно до пунктів 15-28 розділу ІІ (крім строків) лише у разі, якщо кількість заяв перевищує кількість вільних місць.

** Для зарахування до 5 класу закладу освіти, у структурі якого немає початкової школи,заяви подаються не пізніше 15 червня.

Зарахування здійснюється у такій черговості:

  • усі діти, які мають право на першочергове зарахування відповідно до цього Порядку;
  • усі інші діти або переможці конкурсу, що організовується і проводиться відповідно до пунктів 15-28 розділу ІІ (крім строків) лише у разі, якщо кількість заяв перевищує кількість вільних місць.

 Після 15 червня зарахування на вільні місця (за умови, якщо конкурс не проводиться) відбувається у такому порядку:

  • до початку навчального року – діти, які мають право на першочергове зарахування відповідно до цього Порядку;
  • впродовж навчального року – у порядку надходження заяв про зарахування.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора